UV-C TEKNOLOGIA

Hygean juomapullon teknologia perustuu UV-C-desifiointitekniikkaan.
UV-C-desifiointitekniikka on innovatiivinen ratkaisu veden
puhdistamiseen. Tekniikka on ollut tunnettu 1900-luvun alkupuolelta alkaen, mutta käyttöönottoa ovat hidastaneet tehottomat UV-C lamput ja kalliit kehittämiskustannukset. Tarkemmin UV-C valo on säteilyn tyyppi, joka voidaan havaita sähkömagneettisesta spektristä ja sitä mitataan nanometreinä(nm). UV-C valo on erityisen tehokas desinfioinnissa
johtuen sen aallontiheydestä.

Hygean pullossa on 275nm UV-C valo, jota voidaan käyttää erittäin
tehokkaana desifiointiaineena bakteerien ja virusten, eli mikro-organismien hävittämiseen. UV-C valo estää toiminnon aikana mikro-organismien lisääntymisen ja kasvamisen.

Turvallisuus

UV-C-desifiointitekniikka on oikein käytettynä täysin turvallista ja tarjoaa lisäksi muitakin etuja toisiin puhdistumenetelmiin verrattuna. UV-C-desifiointitekniikassa veteen ei sekoiteta mitään kemikaaleja. Toiseksi UV-C-tekniikka käyttää vain vähän energiatehoa, mikä pienentää samalla UV-C-desifiointitekniikan ympäristöjalanjälkeä.

UV-C valot ovat tuttuja erityisesti ulkomaalaisissa vedenpuhdistamoissa. Vaikka UV-C valo on erinomainen keino hävittää bakteerit ja virukset vedestä, on otettava huomioon, että UV-C valo ei kykene tuhoamaan kaikkia veden epäpuhtauksia. UV-C valo ei pysty poistamaan vedestä klooria ja raskasmetalleja. UV-C-desifiointitekniikka ei siten kykene tekemään aivan kaikesta vedestä juomakelpoista. UV-C-desifiointitekniikka on kuitenkin erinomainen ratkaisu monissa eri olosuhteissa. UV-C teknologia on toimiva erityisesti länsimaissa matkaillessa, jossa hanaveden juonti on jo lähtökohtaisesti turvallista. Muita käyttökelpoisia kohteita on erämaassa retkeily sekä myöskin suomalaisen hanaveden puhdistaminen maun ja hajun vuoksi.

KATSO VIDEO UV-C TEKNOLOGIASTA